Türkerler Holding 59 milyon dolara Bulgaristan’dan altın madeni satın aldı


Ankara merkezli Türkerler Holding, Bulgaristan’da altın madenci­liğine giren ilk büyük Türk şir­keti oldu.


 Türkerler, Bulgaris­tan’daki Kanadalı Velocity Minerals’ın en önemli varlığı olan İvaylovgrad (Ortaköy) bölgesindeki "Rozi­no" altın projesini ve çeşit­li diğer madencilik varlıkları­nı toplam 59 milyon dolar nakit karşılığında Türkerler tarafın­dan satın alındı. Türkerler, gü­nümüz kuruyla 2 milyar TL'yi aşan 59 milyon dolarlık öde­meyi iki taksitte yapacak. Bu­nun 15 milyon doları, satın al­ma işleminin kapanışında, geri kalan 44 milyon doları da 18 ay içerisinde ödenecek.



"Rozino" maden yatağı, ton ba­şına 1,22 gram altınla 11,8 mil­yon tonluk olası bir mineral re­zervine sahip. Madende, 7 yıllık bir maden ömrü boyunca 465 bin ons altın üretilmesi bekle­niyor. 2021 yılında hazırlanan raporda bunun değerinin ise 123 milyon doların üzerinde ol­ması bekleniyor.  Hisseleri şu anda yüzde %70'i Türkerler Holding'e geçti , diğer kalan %30'luk yatırım da Gorubso Kırcaali AD şirketine ait. Şu anda izin verilen bir maden geliştirme projesidir.


Velocity Minerals CE­O’su Keith Henderson

Rozi­no projesine yapılan bu yatırım, özellikle İvaylovgrad bölgesi sakinleri için memnuniyet ve­rici bir haber olacak, çünkü kay­nak sektörüne yapılan yatırım­lar genellikle yerel sakinler ve yerel işletmeler için geniş kap­samlı ekonomik faydalar sağla­ma eğilimindededi.


Ayrıca, Dundee Precious Metals tarafından geliştirilen komşu  ilçe Koşukavak'dakş Ada Tepe madeninin 2026 yılında kapanmasının beklendiğini, dolayısıyla Rozino proje madeninin geliştirilmesinin "Bulgaristan'ın bu bölgesinde istihdam sağlamak için gerekli olacağını" belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam