Razgrad'da 27. Uluslararası Lütfi Ahmedov güreş turnuvası düzenlenecek



Dünyaca ünlü Razgradlı güreşçi  rahmetli Lütfi Ahmedov'un anısına yarın 19 Ekim'de düzenlenecek 27. Uluslararası Güreş Turnuvasına 150 aşkın genç güreşçi katılacak.


Güreş turnuvasına başta Bulgaristan'dan olmak üzere, Türkiye, Moldova Kuzey Makedonya'dan güreşçiler serbest stilde minderde boy gösterecek. Razgrad "Lütfi Ahmedov" Güreş Külübü Başkanı Remzi Recep, turnuvanın "Abritus" salonunda düzenleneceğini, 19 Ekim'de saat 9.30'da başlayacağın, resmi açılışın ise saat 12.00'de yapılacağını duyurdu. 


Turnuvanın baş hakemi Deniz Hamid olacak. Çeşitli kategorilerde kazananlara madalya verilecek ve en iyi güreşçiye Lütfi Ahmedov altın kemeri verilecek. En teknik yarışmacıya, en başarılısına, en iyi performans gösteren yabancı yarışmacıya kupalar verilecek. En iyi takımlara da ödüller verilecek. Bulgar Güreş Federasyonu Başkanı Hristo Marinov'un da spor müsabakasının konukları arasında yer alması bekleniyor.



Genç yeteneklerin mücadelelerini, 1964 Tokyo Olimpiyatları'nda dünya ikincisi olan Lütfi Ahmedov'un oğlu Şukri Lütviev ve torunu Levent Şen de izleyecek.


Güreşçi Lütfi Ahmedov Kimdir?


1930 yılında Razgrad'ın  Ayvaaltı (Podayva) köyünde dünyaya geldi. Avrupa ve Dünya şampiyonu oldu. 1959 senesinde Bulgaristan’da Yılın Sporcusu seçildi. 1997 yılında vefat etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.