Pleven'de vatandaşların ücretsiz alıp okuyacakları 'kitap evleri' açıldı

Bu tarz evlerin yıl sonuna kadar şehrin pek çok noktaşında monte edilecek

Pleven'de (Plevne) yeşil park alanlarında vantaşların ücretsiz olarak alıp okuyacakları 'kitap evleri' açıldı.


Dileyen herkes kitabı alıp okuduktan sonra iade edebilecek, ya da başka bir kitapla değiş-tokuş yapabilir. Belediyenin girişimiyle monte edilen bu 'kitap evleri' vatandaşların  ücretsiz bir şekilde daha çok kitap okumalarına oğlanak sağlayacak. 


Pleven Belediye Başkanı Dr. Valentin Hristov bizzat evindeki bir kaç kitabını getirerek bu evlere bıraktı. Kitapların sayfalarını daha sık çevirmesi gereken günümüz çocuklarına okuma sevgisinin aşılanması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Hristov,

"Günlük yaşamımızda, etrafımız telefonlar, çeşitli mobil cihazlar ve yapay zeka ile çevriliyken, kitap kadar eski ve kadim bir şeyi unutmamalıyız ve ona daha sık yönelmeliyiz" dedi


Bu tarz evlerin yıl sonuna kadar şehrin pek çok noktaşında monte edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.