Mümün İskender serbest bırakıldı, ev hapsinde tutulacak



Haskovo Bölge Mahkemesi, Mineralni bani belediye başkanı Mümün İskender, oğlu Ali Ali ve belediye çalışanı Bayram İlyaz hakkında "ev hapsi" tedbiri kararı verdi. 


Karar derhal yürürlüğe giriyor. Mümün İskender'i destekleyen çok sayıda vatandaş bugün Haskovo Mahkemesi önünde ve ana caddelerde protesto etti. Cevdet Çakırov da protestoya destek verdi.


Mümün İskender duruşma sonrası kararı şöyle değerlendirdi;

"Henüz bir yorumum yok, bakalım neler olacak. Bu duruşmada yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Mahkemeden daha hafif tedbirler bekliyordum ki, geçen yıl kaçırdığım kapsamlı kontroller için hastaneye gitmek gerekecek.  Vicdanım açık. Yaptığım her şey Mineralni bani Belediyesi vatandaşları adınadır" dedi.


Mümün İskender, oğlu Ali Ali ve Bayram İlyaz, 2015 ile 2019 yılları arasında Devlet Tarım Fonu'ndan gelen AB fonlarını kötüye kullanan organize suç örgütü olma suçlamasıyla 20 Eylül'den bu yana tutuklu bulunuyordu. 


İlk duurşma 23 Eylül'deydi, ancak sanıkların sağlık durumlarının belirlenmesi için atanan adli tıp muayenesi nedeniyle bugüne ertelendi. Mahkeme salonunda, Mümün İskender'in gözaltına alınmasının ardından bir haftaya Sofya'daki İçişleri Bakanlığı hastanesinde, geri kalan süreyi ise Haskovo emniyetinde gözaltı merkezinde geçirdiği ortaya çıktı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam