Loznitsa'daki halk kütüphanesi, bağışlar aracılığıyla 3 bin ciltten fazla edebiyat eserleriyle zenginleşti

🔺 Hava Sali, bağışçıların nakliye masraflarını da kendileri karşıladıklarını söyledi

Razgrad ilinin Loznitsa kasabasındaki  "Probuda-1912" halk kütüphanesi, bağışlar aracılığıyla 3 bin ciltten fazla edebiyat eserleriyle zenginleşti. 


Kütüphane fonunu zeginleştirmek için bir bağış kampanyası düzenleme fikri okuma evinin sekreteri Hava Sali'den geldi. 


"Kampanyanın bu kadar ilgi uyandıracağını beklemiyordum. Kitap bağış çağrımıza ülkenin her yerinden insanlar yanıt verdi" diyen Hava Sali, en çok bağışın Sofya'dan geldiğini açıkladı. Rusçuk, Eski Cuma, Razgrad, Varna, Kırcaali sakinleri de Loznitsa'daki halk kütüphanesinin fonu için kendi kişisel kitaplarını sağladı. 


Bağışçılar arasında Şumnu ve Nessebarlı öğrenciler de bulunuyor. Bulgar ve yabancı yazarların çeşitli ciltlerde kurgu ve çocuk edebiyatı eserleri, çeşitli bilgi alanlarından kitapları okumaevine ulaştırıldı. 


"Her küçük jestten çok mutluyuz. Çoğu insanın nakliye masraflarını da karşılaması bizi şaşırttı. Kitap hediye etmek için bizzat kasabamıza gelenler de var." diye ekledi Hava Sali.


Kütüphanede 25.000 ciltten fazla eser içerdiğini belirten Sali, kitap sayısı az olmadığını ancak yeni eserlerden oluşan kitaplar yer almadığını söyledi.

"Her bağış bizim için önemlidir. Amacımız çocuklar, gençler ve yetişkinler de dahil olmak üzere okuyucularımıza daha geniş bir edebiyat erserleri yelpazesi sunmaktır. Özellikle gençler için güncel ve ilgi çekici yeni basımlar çok değerlidir" şeklinde konuştu.


Okuma evinin müdürü Georgi Minkov, 200 civarında daima okuyucuları bulunduğunu, bunlar arasında  birinci sınıf öğrencilerinden 80 yaşındakilere kadar kitapseverlerin buluşma noktası olduğunu kaydetti. Ona göre sevindirici olan durum, kasabada nüfus azalmasına rağmen iyi bir kitabı sevenlerin sayısının az olmamasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.