İstinaf Mahkemesi nüfuz ticareti yapmakla suçlanan Ceyhan İbramov'un tutukluluğunu onadı


Sofya İstinaf Mahkemesi, nüfuz ticareti yapmakla suçlanan milletvekili Ceyhan İbramov'un tutukluluğunu onadı ve onu kalıcı olarak tutuklanmasını hukuka uygun buldu. Karar nihai olup itiraz hakkı tanınmayacak. 


Mahkemeye göre, suçun işlendiğine dair makul bir varsayımın varlığına ilişkin ilk derece mahkemesinin değerlendirmelesini doğru budu. Davayla ilgili raportör yargıç Vera Tsvetkova

"Şu anda bu sağlam temellere dayanan varsayımın varlığını çürütecek hiçbir kanıt sunulmadı" dedi . 


Mahkeme heyeti ayrıca sanığın kaçma tehlikesinin bulunmadığını, ancak daha hafif bir tedbirle ya da serbest kalması halinde suç işleme tehlikesinin gerçek olduğunu kabul ediyor.


YETERİNCE DELİL TOPLANDI


Geçen hafta Sofya Şehir Mahkemesi, savcılığın talebi üzerine İbramov'u kalıcı olarak tutukladı. Ceyhan İbramov'un avukatları tutukluluk kararını bir üst mahkeme olan İstinaf Mahkemesi'ne itiraz etti. Dava daha sonra savcılığın talebi üzerine kapalı kapılar ardında gerçekleşti. İstinaf mahkemesindeki duruşma bugün saat 10.00'da başladı ve nihai karar onandı.


Mahkeme heyeti, İbramov'un ilk olarak nüfuz sağlamak amacıyla iş insanı Miroslav Todorov'dan rüşvet istediğini ve buna ek olarak rüşvet aldığını ileri sürmek için yeterli kanıtın toplandığını tespit etti. Alınan 100 bin leva parayla da oy satın alacağına dair yeterli delil olduğu vurgulandı.


NE OLMUŞTU?


2 Ekim akşamı, Ceyhan İbramov toplam değeri 100 bin leva olan işaretli banknotlarla Sofya'da bir marketin otoparkında gözaltına alınmıştı. Savcılığa göre, İbramov iş insanı Miroslav Todorov'dan Savunma Bakanlığı ihalelerine katılımı için rüşvet talep edip, çarşamba akşamı 100 bin levayı aldı. Savcılık İbramov'u nüfuz ticareti yapmakla suçladı.


3 Ekim'de, İbramov'un her iki dokunulmazlığı da kaldırıldı. Mevcut milletvekili dokunulmazlığı Başsavcının talebiyle Millet Meclisi Başkanı tarafından, milletvekili adayı dokunulmazlığı ise Merkez Seçim Komisyonu tarafından kaldırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓