Hasan Aziz'e adli kontrol şartı getirildi

FOTOĞRAFLAR: haberbg.net

Eski Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz hakkında soruşturma açıldı. Beş dönem Kırcaali Belediye Başkanlığını yapan Hasan Aziz, bizzat kendisi imza atma şeklinde adli kontrol şartı getirildiğini doğruladı.


Soruşturmayı Pazarcık Savcılığı'ndan bir savcı yapıyor. BTA'ya konuşan Hasan Aziz, savcılığın belediye başkanı olduğu dönemde, 2022 yılında Kırcaali'nin Baykal semtinde dere yatağının temizlenmesi için 68 bin 660 lavalık bir ihaleden soruşturma açıldığını söyledi. Kamu ihalesi ilan etme eşiğinin 8 bin leva aşıldığı gerekçesiyle soruşturuluyor.  Hasan Aziz,


"Kırcaali dışındaki çalışmalarım ve faaliyetlerim sınırlı. Bu şu anda benim kamusal ve politik konumum nedeniyle yapılıyor. Ben öyle anlıyorum ama gerçekler bunlar" diye konuştu.

 

Adli kontrol tedbirinin çalışma hakkını kısıtladığını vurgulayan Aziz,


"Sorgulamalar sırasında işyerimin Kırcaali dışında olduğu çok iyi biliniyor. Bu da işe gitmek için her gün savcıdan izin istemem gerektiği anlamına geliyor. Bu eşi görülmemiş bir insan hakkı ihlalidir" şeklinde konuştu


Ayrıca kendisine yönelik kontrollerin son aylarda arttığını ve "siyasi durum göz önüne alındığında" bu sürecin devam etmesini beklediğini söyledi.


"Üstelik bu eylemler, siyasi ve toplumsal konumu kesin olarak belirlenmiş kişilere, özellikle bana karşı yapılıyor, bu şekilde amaç yalnızca sosyo-politik faaliyetlerini sınırlamaktır. Diğer bir konu ise devlet organlarının bu şekilde farklı bir duruma, yani takip etmeleri gereken genel devlet çıkarlarının dışında, farklı bir bağımlılık durumuna getirilmesidir" diye ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓