Filibe İstinaf Mahkemesi Mineralni Bani belediye başkanının oğlunu kefaletle serbest bıraktı

Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender'in oğlu Ali Ali serbest bırakıldı

Filibe İstinaf Mahkemesi'nden yapılan duyuruda, Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender'in oğlu Ali Ali'nin ev hapsi tedbirinin değiştirerek 5 bin leva kefaletle serbest bıraktı. İstinaf Mahkemesi , Sofya Şehir Savcılığı'nın ev hapsi cezası itirazını reddetmiş oldu. 


Sofya Şehir Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmayla tutuklanmasını talep etmiş, ancak Haskovo Bölge Mahkemesi tarafından, 3 Ekim'deki duruşmada alınan tutuklama tedbirini ev hapsine dönüştürmüştü. Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender,oğlu Ali Ali ve belediye çalışanı Bayram İlyaz'ın ev hapsinde kalmalarını hükmetmişti. Her üçü de 20 Eylül'de yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınıp, organize suç örgütü olmakla suçlanıp mahkemece tutuklanmışlardı. Halihazırda İskender ve İlyaz ev hapsinde. 


Filibe İstinaf Mahkemesi duruşması


Kendileri AB tarafından Bulgaristan devletine verilen ve Devlet  Tarım Fonu  tarafından dağıtılan 391 bin 160 leva tutarındaki fonları yanlış bilgi vererek almaktan oluşan bir suçla itham ediliyorlar.  Mümün İskender  Haskovo ilinden oğlu Ali Ali ise Pazarcık ilinden Hak ve Özgürlükler İttifakı koalisyonundan milletvekili adayı.


Bugünkü duruşmada hakimler, davada toplanan delillerden savcının, sanık Ali Ali'nin kaçması veya başka suç işlemesi yönünde gerçek bir tehlike bulunduğu yönündeki görüşünün kabul edilemeyeceğine kanaat getirdiler. Davada, bu sanığın kimliği belirlenip aileye ve işe bağlılığa sahip olduğu tespit edildi. Ali'nin evli ve üç çoçuk babası ve işi sayesinde ailesinin geçimini sağlamak zorunda olduğu belirtildi.


Karar nihai nitelik taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.