Birşen İbramova: Ceyhan İbramov'a komplo kuruldu, duruşmadan olumlu sonuç beklemiyorum

Birşen İbramova, eşinin tutuklanmasının ardından açlık grevinde

Tutuklu yargılanan milletvekili Ceyhan İbramov'un eşi Birşen İbramova, bügün başkent Sofya'da yedinci gününde sürdürdüğü açıklık grevinde HABERBG'ye konuştu.


Ceyhan İbramov'un tutukluluk kararına ilişkin Sofya İstinaf Mahkemesi'ndeki duruşma yarın saat 10.00'da başlayacak.


 

           

2 Ekim'de eşinin tutuklandığını ve ondan önce Şumnu'daki evinde polislerin çocuklarının önünde baskın yapıtığını söyleyen Birşen İbramova,

"Büyük miktarda para ve seçmen listeleri aradıklarını polislerden cevap aldım,Savcılık talimatı ve bir belge olup olmadığını sordum kendilerine. Onlar da 'Çok acil durum olduğu için evrak veremiyoruz, hemen aramaya başlamamız gerekiyor,Sizin avukatınızı bile bekleyemeyeceğiz' diye cevap verdiler. Ben girmelerine izin verdim. Üç saatlik aramadan sonra, istedikleri şeyleri bulamdılar tabi ki, sadece evden alıkları üç tane nüsha vardı.

 

İkisi de benim Onursal Başkan Ahmet Doğan'ın sekterliğini yaptığım için şahsi defterlerimi ve bir tane partimizin Onursal Başkanına ait olan banka evrakları , çünkü ben kendisini temsil ediyorum,vekaletname var bende. Polislere aradıkları bu evrakla iki defterin bana ait olduğunu  söylememe rağmen aldılar. Arıca evimizde nakit 10 bni leva vardı ona da el koydular" diye konuştu. 


" Anayasa'ya aykırı dinlenilmiş"


Milletvekili Ceyhan İbramov'un gözaltına alındıktan sonra kendisine dinlediklerini ve takip ettiklerini belgelerle sunduklarını söyleyen İbramova,


"Bunlar tamamen Anayasaya aykırı ve Bulgaristan'daki tüm kanunlara aykırı .Çünkü kendsinin iki tane dükunulmazlığı var.Birisi zaten şu anda kendisi milletvekili, diğeri de milletvekili adayı olduğu için dokunulmazlığı var. Tüm bunların yapılabilmesi için ilk önce dokunulmazlığını kaldırmalarını gerekiyordu. Bunu da bir gün sonra yaptılar, ama tutuklanması ve soruşturmaya alınması  dokunulmazlığı kaldırılmadan önce yaptılar" şeklinde konuştu


Başkent Sofya'da bir marketin otoparkında, Ceyhan İbramov'un tanıdığı olan Miroslav Todorov ile görüşmesinin ardından gözaltına alındığını belirten Birşen İbramova, Todorov'un ise  iki ay önce organize suçlar ve vergi kaçakçılığından gözaltına alındığını açıklayarak,

"Fakat bu kişi tutuklu olması gerekiyordu. Bu şahıs eşimin tanıdığı. Eşim zaten Şumen'deydi çünkü milletvekili adayı ve seçim kampanyası başlamıştı. Oraya gitmişti, 5 gün oradaydı . Tutuklandığı gün Sofya'ya gelmişti. Gözaltına alındıktan sonra ben eşimle bir defa görüştüm ve şunu söyledi 'Bu şahız beni 3 veya 4 defa aradı, çok acil görüşmemiz gerektiğini söyledi ve bende yol üstü parti merkezinden eve gelirken kendisiyle bir beş dakika görüştüm'. Bir otoparkta görüşüyorlar ve o adam üzerine bir zarf atıyor , ondan sonra Ceyhan Bey bu zarfı sorduğu zaman 'Bu nedir diye? Bu benim sana seçimlerde yardım olsun diye veriyorum' diyor ve bunu söylerken anında kendi arabasıyla ordan ayrılırken, aynı zamanda polisler eşimi tutukluyorlar" dedi.


Todorov'un verdiği banknotların savcılık tarafından işaretlendiğini öne süren İbramova,


" Savcılık, polis, tüm devlet daireleri aslında önlemeleri gerekirken, bu durumda savcılık bir suç işlenmesi için yardımcı oluyor" şeklinde ifade etti.


" Komplo kurulduğunu düşünüyorum"


" Benim eşim Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin başkan yardımcısı. Özellikle de bu seçimde, seçimlerden sorumlu başkan yardımcısı. O yüzden ben yüzde 100 eminim bir komple olduğundan . Çünkü bu şekilde , benim eşim tutuklandıktan sonra bizim teşkilatta tabi ki bir korku yarattı.Bunun seçimlerden dolayı yapıldığını tamamen eminim". 


Tutukluluk kararına ilişkin yapılan itirazı, Sofya İstinaf Mahkemesi'ndeki duruşma yarın saat 10.00'da yapılacağını duyurarak, duruşmadan olumlu sonuç beklemediğini söyledi.

"Bu davada gerçekten Anayasaya karşı tutuklandığı için serbest bırakılmasını bekliyoruz.Fakat ne kadar enteresan bir durum, yarınki duruşmada hakimlerden birinin eşi Delyan Peevski'nin şirketlerinde çalışıyor.O yüzden ben yarınki karardan pek umutlu değilim " dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓