Belinde ve iç çamaşırında gizlediği 13 kilo eroin ile sınırda yakalandı

Mesut Mat, Haskovo Bölge Mahkemesince tutuklandı

Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gümrük memurları, Türk TIR şoförü Mesut Mat'ın beline ve iç çamaşırına sararak gizlediği 13 kilo 28 gram kaçak eroin ele geçirdi.


9 Ekim'de Türk vatandaşı 36 yaşındaki Mesut Mat ikinci şoför olarak sürücüsüyle birlikte Türkiye istikamatine seyahat ettiği bir TIR şoförü şüphe üzerine kontrol edildi. TIR şoförü, Almanya'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye mal taşıdığına ilişkin gümrük yetkililerine düzenli belgeler sunduğu sırada, ikinci soför olarak TIR'da bulunan Mesut Mat ise şüpheli tavırlar sergileyerek, alandan uzaklaşması gümrük yetkililerin dikkatini çekti. 


Bunun üzerine yapılan incelemede adamın ceketinin altında sırt bölgesinde ve iç çamaşırında toplam 13 paket beyaz toz halinde madde bulundu ve bu madde, saha uyuşturucu testiyle test edildiğinde kokain olduğu anlaşıldı.


Ele geçirilen 13 kilo 28 gram uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon  345 bin 40 leva olduğu belirtildi.


Uyuşturucu kaçakçısı Türk vatandaşı Mesut Mat, 72 saatlik gözaltı süresinin ardından mahkemeye sevk edildi. Bugün saat 15.00'de Haskovo Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarak esas duruşmaya kadar tutuklandı.


''Ben evleneceğim böyle işe kalkışmazdım"


Duruşma salonunda, Mat'ın gümrük memurlarına zorluk çıkarttığı ve Türkiye'ye doğru kaçmaya çalıştığı belirtildi. Zanlının avukatı İliya Babacanov, kefaletle serbest bırakılmasını istedi.  Öte yandan Mesut Mat, kendisine verilen paketlerin içinde uyuşturucu olabileceğini düşünmediğini, kendisine sarılı paketlerde altın olduğunu belirttiklerini açıkladı. Ocak 2025'de evleneceğini kaydeden Mat, bu nedenle de böyle uyuşturucu işine kalkışmaya izin vermeyeceğini söyledi. Hayatı boyunca hiç uyuşturucu kullanmadığını, hatta sabıka kaydı olmadığını aktardı.  


İşlenen suç ve büyük miktardaki uyuşturcu madde nedeniyle, zanlı Bulgaristan kanunlarına göre 15 ile 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓