Şumen Üniversitesi'nde akademik eğitim yılı 1100 yeni öğrenciyle başladı


 Şumen Üniversitesi "Piskopos Konstantin Preslavski"de 2024-2025 akademik eğitim yılı düzenlenen törenle bugün açıldı.  


Rektörlük binası önünde düzenlenen törende ilk başta Bulgaristan, Avrupa Birliği ve üniversitenin bayrakları göndere çekildi. Eğitim Bakanı Prof. Galin Tsokov ile Şumen Valisi Beynur Ahmed'in tebrik mesajları okundu.


Bin 100 yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencisi yemin ederek, üniversitedeki akademik topluluğunca kabul edildi. Şumen Üniversitesi Rektörü Prof. Nataliya Vitanova, açılış konuşmasında üniversitenin geçmişi hakkında yeni öğrencileri bilgilendirdi. 1964 yılında Sofya Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim faaliyetine başlandığını aktaran Prof. Vitanova, daha sonra 1971'de  Pedagoji Yüksek Okulu haline geldiğini ve 1995'de Şumen Üniversitesi "Piskopos Konstantin Preslavski"ye dönüştüğünü bilgisini paylaştı. 


Rektör Vitanova üniversite birinci sınıf öğrencilerine seslenerek,

"Sevgili birinci sınıf öğrencileri, bugün sizin için bilimin, mesleki ve kişisel adımın yeni bir yoluna başlamak üzeresiniz. Bu seferin kolay olacağına dair size söz veremeyiz. Önünde zorluklar, engeller, olacaktır. Her başarı emek ister ve başarının sırrı en küçük aktiviteye bile tüm kalbinizi, aklınızı ve ruhunuzu katmaktır. Biz de bu yoldayız; desteklerine her zaman güvenebileceğiniz öğretim görevlileri var" şeklinde konuştu.


Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Astronomi Merkezi bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Sofya Üniversitesi'nden sonra sadece Şumen Üniversitesi'nde kendi astronomik gözlemevi üssüne sahip olan tek teleskop oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam