Sali Saliev U-20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı


İspanya’nın Pontevedra kentinde düzenlenen U-20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 92 kg kategorisinde Sali Saliev gümüş madalya kazandı.


Tırgovişte'de  (Eski Cuma) "Olimpiets" spor külübü sporcusu 20 yaşındaki Sali Saliev, memleketi Golyamo Sokolovo (Koca Doğan) köyünde ve Tırgovişte'de Dünya Şampiyonası'nda ikinci olması sevinçle karşılandı.


Sali Saliev, 91 kilogram kategorisinde, finaldeki karşılaşmada Rus rakibi Mustafagadzhi Malachdibirov'a serbest stilde 0:11 mağlup oldu.


Lise eğitimini, Tırgovişte bölgesindeki tek spor okulu olan "Nikola Simov"da okuyan Saliev'i, okul müdürü Nadejda Koeva kazanan olarak karşılanmayı hak ettiğini söyledi.


Okul müdürü, genç güreşçinin yaklaşık iki yıl birlikte antrenman yaptığı Neno Nenov'un rehberliğinde 12 yaşındayken Olimpiets Spor Kulübü'nün güreş salonuna girdiğini söylüyor. Daha sonra antrenörü Mariyan Stoynev oldu ve güreşçi bugüne kadar spor kariyerine onunla devam ediyor.


AZİMLİ ÇALIŞMANIN MEYVESİ


Babası Hüsrev Saliev, antrenörleri ve öğretmenlerinin desteğiyle 2022/2023 eğitim-öğretim yılında Spor Okulu'ndan iyi başarılı sonuçlarla mezun oldu. Şu anda Veliko Tırnovo Üniversitesi "Sveti Kiril ve Metodiy" de "güreş antrenör yardımcısı" alanında üniversite eğitimini alıyor.


Güreşçinin halası Alime Ahmedova, Sali Saliev'in ilk önce başka liseye başladığını, güreş ve spor merakından dolayı babasının spor lisesine geçiş yaptırıp, orada yazdırmasını rica ettiğini anlattı.


Babası, oğlunun başarılarına hayrand ve odasında bir çeşit 'şöhret duvarı ' olduğunu aktaran halası Alime Ahmedova, madalyalar, kupalar, sertifikalar, kuşaklar duvara asıldığını söyledi. Saliev'in altıncı sınıfa başladığında, vefat eden annesi sonrası bile düzenli çalışmayı sürdürdüğünü belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam