Ruen Belediye Meclis Başkanı İsmail Osman istifa etti

📷 FOTOĞRAF: haberbg.net


Bugünkü belediye meclis toplantısında Ruen (Ulanlı) Belediye Meclis Başkanı İsmail Osman istifa etti. 


Görevden istifa kararının kendisine ait olduğunu, yeni bir yola girdiğini belirtti. Oturumda konuşma yapan İsmail Osman, 

"On gün önce Belediye Meclisi'nin on dördüncü toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Daha sonra Ruen Belediye başkanının oturuma katılmayan bazı meclis üyelerini kendine çektiğini fark ettim. Toplantının yapılmasını engellemeye yönelik kullanıldınız ve alınması gereken önemli kararlar vardı.Ancak hiçbirinize kızmıyorum ama yanıltıldınız" diye konuştu


"Bir süre düşündüm ve istifa etmeye karar verdim. Muhtarlar üzerinde baskı olduğunu biliyorum, üzerinizde baskı var, Belediye Meclisi üzerinde de baskı olmasını istemiyorum. Parlamento seçimlerinden sonra istifa etmeyi planlıyordum, ancak mevcut durum  bunu daha erken yapmaya zorladı" diye ekledi.


İsmail Osman birkaç gün önce, Delyan Peevski liderliğinde oluşturulan HÖH- Yeni Başlangıç (DPS Novo Naçalo) koalisyonunda Burgaz'dan milletvekili aday listesinin başında yer aldı. Belediye Meclisi Başkanı olmadan önce 14 yıl boyunca Ruen ilçesinin belediye başkanlığını yaptı.


Otuz dakikalık aranın ardından yeni başkanı seçme süreci başladı. İsmail Osman'ın yerini ise tek aday olan Nurten Osmanova aldı. Oylama gizli yapıldı. 


Bugünkü meclis oturumunun fündem maddeleri arasında, yerel meclis başkanın görevden alınmasına yönelikti. Ancak oylama gerçekleşmeden İsmail Osman istifa etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam