18 yaş altı çocuklara elektronik sigara kullanımı ve satışı yasaklandı



Ulusal Halk Meclisi, dumansız olarak bilinen elektronik sigaraların 18 yaş altı çocukların kullanımını, satışını ve sunumunu yasakladı.


Söz konusu karar, oturuma katılan 140 milletvekili arasında 140 lehte oyla, oy çokluğuyla kabul edildi.Karşı çıkan veya çekimser kalan olmadı.


Mevzuat değişikliğinin mimarı GERB-SDS milletvekili Kostadin Angelov, "Birlikte vermemiz gereken bir sonraki mücadele, gençler arasında yaygın olan enerji içeceği kullanımına karşı mücadeledir. Bu, belki de bir sonraki Parlamento’da yapacağımız ilk şey olmalıdır" diye konuştu.


Milletvekilleri ayrıca, Çocuk Koruma Kanunu'nda yer alacak  ve “vape” olarak bilinen elektronik sigaraların artık radyo ve televizyonda reklamı yapılmasını öngören metni oybirliğiyle kabul etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam