Mineralni Bani Belediyesine ve başkanın oteline polis baskını

Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender 📷 haberbg.net

 Sofya Sehir Savcılığı, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (KPKONPİ) , jandarma ve polis ekipleri Mineralni Bani Belediyesine ve Belediye Başkanı Mümün İskender'in oğlu ve eşinin işlettiği oteline ve Sırnitsa köyündeki evine eş zamanlı bu sabah saat 08.20'de baskın yaptı. 


Belediye Başkanı Mümün İskender'in Türkiye'de olduğu öğrenilirken, kendisine polis baskını haberi iletilmesinin ardından ilçeye doğru hareket ediyor. Haskovo Bölgesinde Ahmet Doğan'a yakın olduğunu ilan eden tek belediye başkanı olan Mümün İskender, yerel basına telefon bağlantısı kurarak şunları söyledi;

" Şu anda polis baskını hakkında açıklama yapmakta kaçınıyorum, çünkü olay yerinde detaylı bilgilere ulaştığımda yorum yapacağım. Ancak seçim kampanyasına sayılı günler kala böyle baskın olması manidar" dedi.

Belediye önünde duran polis ve jandarma araçları


Haskovo Emniyet Müdürlüğü, baskına ilişkin haberdar olduklarını ancak, kendi ekiplerinin polis operasyonunda yer almadıkları yönünde açıklama yaptı.  Sofya Savcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği fonlarından fon almak amacıyla sahte olduğu iddia edilen durumlara ilişkin bir soruşturmayla bağlantılı olarak baskın yapıldığı belirtildi.


Öte yandan Hak ve Özgürlükler Hareketi partisi parlamento grubından ihraç edilenler arasında yer alan Sofya milletvekili Timur Halilov, bugün mecliste düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmasında, son iki hafta içinde Ahmet Doğan'a yakın duruş sergileyen HÖH üyeleri,sempatizanlarına yapılan baskı ve sindirme şikayetleri arttığını dile getirdi . Halilov,

"Devlet kurumlarını elinde tutarak korkutma ve baskı amacıyla kullanma eylemleri giderek daha acımasız hale geliyor.Seçim kampanyası döneminde olmasından endişeleniyoruz. Delyan Peevski'nin uyguladığı baskı ve baskılara karşı sert tavır aldığını belirten Kırcaali belediyesi seçim koordinatörü Ahmed Mollahasan'ın dün gözaltına alınmasının ardından, bugün de uzun süredir Mineralni Bani belediye başkanı olan Mümün İskender'in evinde arama yapılıyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓