Korneliya Ninova BSP'den ihraç edildi

Korneliya Ninova 8 Mayıs 2016 yılından bu yana partide liderlik etti 

Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) Ulusal Konseyi, uzun yıllar parti lideri olan Korneliya Ninova'nın partiden ihraç edilmesi yönünde oy kullandı.  


Ayrıca Georgi Svilenski, İvan Çençev ve Krum Donçev'in de ihraç edildiklerine dair bizzat kendileri  doğruladılar. Sabah saatlerinde Korneliya Ninova yanlısı bir grup, parti binası önünde destek gösterisi yaptı. Karşıt olanlar ise destekçiler ile kısa süreliğine arbade yaşandı. Polis bina önünde ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Toplantı öncesi gençlik kolları , Ninova aleyhine merkez binaya pankartlar ve yazılar astı.



Korneliya Ninova yanlısı Georgi Svilenski, 

"İşin kötüsü bu karar 65 ila 70 oy arasında alınmış. BSP Ulusal Konseyi üyesi olmayan kişilerin de katıldığı salonda, gün boyu bina önünde duran sosyalistlerin içeriye alınmasına izin verilmedi. Böyle bir kararın alınabilmesi için 95 oya ihtiyaç var" dedi.


Korneliya Ninova iki ay önce  istedikleri oy potansiyeline ulaşamadıkları gerekçesiyle istifa etmişti. Kongre düzenleninceye kadar yasal olarak parti başında olarak görünüyor. Kongreye kadar geçici olarak partinin genel başkanlığını  Atanas Zafirov üstleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam