Bulgaristan, Sofya merkezli firmanın Lübnan'daki çağrı cihazı saldırılarıyla bağlantısı olduğunu reddetti


Bulgaristan, Sofya merkezli firmanın Lübnan'daki çağrı cihazı saldırılarıyla bağlantısı olduğunu reddetti


Bulgaristan Devlet Ulusal Güvenlik Ajansı (DANS), başkent Sofya'da kayıtlı Norta Global şirketinin Salı günü Lübnan'da patlayan ve onlarca kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan çağrı cihazlarıyla bir bağlantısı olmadığını bildirdi. Yukarıdaki fotoğrafta Sofya'daki Norta Global şirketinin de bulunduğu iddia edilen bina görünmektedir.


bTV’nin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, bu ülkede bulunan bir şirket Budapeşte’deki BAC Consulting ile ticari faaliyette bulundu. İşlemle ilgili 1,6 milyon euroluk bir transfer Bulgaristan üzerinden Macaristan’a gönderildi. Şirketin kurucusu ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.


Bulgar şirketin sahibi Norveç’te yaşıyor


Bulgaristan’daki şirket Norta Global’in kurucusu Rinson Jose’nin Norveç’te yaşadığı belirlendi. Oslo’nun sakin bir banliyösünde yaşayan Jose, konuyla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındı. Çalıştığı DN Media şirketinin CEO’su Amund Djuve ise durumu polise ve güvenlik birimlerine bildirdiklerini açıkladı.

Oslo polisi, ortaya çıkan bilgilerle ilgili “ön soruşturma” başlattıklarını duyurdu. Norveç’in iç istihbarat kurumu PST ise durumdan haberdar olduklarını belirterek daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Bulgar yetkililer de ülkedeki bir şirketin olası bağlantılarını araştırdıklarını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓