Bakan Tsokov, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü ile eğitimin dijitalleştirilmesi konusunu görüştü



Eğitim Bakanı Prof. Galin Tsokov İstanbul'daki temasları kapsamında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ile eğitimin dijitalleştirilmesi konusunu görüştü.


Doç. Yentür, İstanbul ilindeki eğitim sistemine giren yaklaşık 3 milyon öğrenci ve yaklaşık 180 bin öğretmen ile Türkiye Cumhuriyeti'ndeki en büyük bölgesel eğitim yapısı olması hasebiyle, deneyimlerini Bakan Tsokov ile paylaştı.  Türkiye'nin eğitim sistemindeki her yeniliğin önce İstanbul'da test edildiği, ardından ülke geneline yaygınlaştırıldığı netleşen toplantıda Bakan Tsokov

"Bu nedenle iki ülkemizin sektörde yürüttüğü reformlara ilişkin bu derinlemesine görüşmeyi yapmak bizi de ilgilendiriyor" dedi.


Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Türkiye'de bu eğitim-öğretim yılına giren müfredatlardaki genel değişikliği anlattı. 3 yıl boyunca 700'den fazla üniversite hocaları ve araştırmacısı tarafından geliştirilen ve öğrencileri gerçek hayata daha az dayalı derslerle ve çok daha fazla pratik bilgiyle hazırlamayı amaçlayan fikirler paylaşıldı. Bakan Tsokov,

"Benzer bir değişiklik üzerinde çalışıyoruz çünkü bu her eğitim sistemi için zorlu bir görevdir ve bu aşamada yeni müfredatın nasıl görünmesi gerektiğine dair ayrıntılı bir vizyon geliştirme sürecindeyiz" diye konuştu.


Toplantıya katılan iki katılımcı da, dijitalleşme ve yapay zekanın sınıflara girmesi konusunda fikir yürüttü. Bakan Tsokov, Eğitim Bakanlığı'nın 'Dijital Sırt Çantası'nı ve okullarımızın çevrimiçi olarak kullandığı bilgi kaynaklarını tanıtarak, Türkiye'nin bu alandaki deneyimi hakkında bilgi aldı.


İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik ile burada yaptığı görüşmesinde ise Bulgar ve Türk araştırmacılar Avrupa ve küresel düzeyde çeşitli ortak projelerde çalışma olanakları üzerinde konuştu. Bakan, Bulgaristan'daki araştırma üniversitelerini tanıttı ve olası ortak projelerin geliştirilmesi için içlerindeki mesleki alanlar hakkında ek bilgi sağlayacaklarını iletti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓