Карлос Насар донесе второ злато за България на Олимпиадата в Париж

Снимка: Startphoto.bg

Карлос Насар е олимпийски шампион в категория до 89 кг на турнира по вдигане на тежести в Париж.

     

20-годишният щангист отвя конкуренцията в категория до 89 кг.


 Българинът отвя по безапелационен начин конкуренцията, като направи и световен рекорд от 224 кг в изтласкването.


Насар беше безпогрешен в първите си пет опита в двете движения, като направи три успешни в изхвърлянето – 173, 177 и 180 кг, както и два успешни в изтласкването – 213 и впечатляващите 224 кг, с което постави и световен рекорд. Така с общ двубой от 404 кг нашият представител спечели по категоричен начин олимпийското злато.


На цели 14 кг далеч зад него в двубоя остана Йейсон Лопес от Колумбия с 390. Антонино Пицолато от Италия изстрада бронзовото отличие с двубой от 384 кг, с един повече от представителя на Молдова Марин Робу.

Така Насар осигури втора олимпийска титла за България от Игрите в Париж след тази на Семен Новиков в категория до 87 кг на класическия стил в борбата.


Източник:БГНЕС

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam