HABERBG.NET|Bulgaristan haberleri

14 yaşında ! 🎂


 

En düşük emekli maaşları Kırcaali, Razgrad ve Silistre'de

FOTOĞRAFLAR: haberbg.net


Kırcaali'de emekli maaşları Bulgaristan'da en düşük olup ve ortalama tutar 676 leva'dır. Ardından, ortalama emekli maaşı miktarının 700 leva'yi geçmeyen Razgrad ve Silistre illeri geliyor.


En yüksek ortalama emekli maaşına sahip birinci sırada Sofya yer alırken, başkentte  emekli maaşı ise 1.009 leva'nin biraz üzerinde. Burgaz ve Pernik, emeklilerin ortalama 900 leva'nin üzerinde maaş aldığı sıralamada ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.



Bulgaristan’da 1 Temmuz’dan itibaren emekli maaşına yüzde 11 zam yapıldı




 2023 yılana nazaran 110 leva daha fazla olmak üzere, hizmet süresi ve yaşa göre ortalama emekli maaşı 971 leva olacak.Toplam 200 bin emekli yoksulluk sınırını aşmış olacak.


Emekli maaşları, banka havaleleri de dahil, 8 Temmuz’da ödenecek. Bu zam ile yaklaşık 2 milyon emeklinin maaşlarına yansıyacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓

Diplomatik araçta uyuşturucu ele geçirildi