HABERBG.NET|Bulgaristan haberleri

14 yaşında ! 🎂


 

Ekaterina Zaharieva ile Yulian Popov AB Komisyonu üyeliği için aday gösterildi



Bulgaristan hükümeti, Ekaterin Zaharieva ve Yulian Popov'u AB Komisyonu üyeliği için aday olarak sundu. Mihaylova GERB partisi tarafından, Popov ise PP-DB ittifakı tarafından aday gösterildi.


Bulgaristan hükümeti, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyeliğine aday olarak Ekaterin Zaharieva ve Yulian Popov'un isimlerini sundu.


Başbakan Dimitır Glavçev, Parlamentoda temsil edilen siyasi güçlerin kendisine sunduğu aday listesinden, Zaharievave Popov'u seçtiğini bildirdi.


Glavçev, Zaharieva'nın, eski Başbakan Boyko Borisov'un lideri olduğu Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisi tarafından aday gösterildiğini bildirdi.


Zaharieva, farklı hükümetlerde dışişleri bakanı, adalet bakanı ve bölgesel geliştirme bakanı olarak görev almıştı.


Parlamentonun ikinci büyük siyasi gücü olan Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakı tarafından aday gösterilen Yuliyan Popov ise geçen yıl kurulan ve sadece 10 ay iktidarda kalan eski Başbakan Nikolay Denkov hükümetinde çevre bakanı olarak görev almıştı.


Başbakan Glavçev, kendisine 7 kişilik aday listesi sunulduğunu, Zaharieva ve Popov'un bu listeden seçildiklerini aktardı. Glavçev, "Tüm adaylar çok nitelikliydi." dedi.


Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓

Diplomatik araçta uyuşturucu ele geçirildi