Bulgaristan'da tedavi olamayan hasta çareyi Türkiye'de buldu


Bulgaristan'da yaşayan 56 yaşındaki Nikolai Zdravkov Karaivanov, yaşadığı rahatsızlığa ülkesinde derman bulamayınca Türkiye'ye koştu. Karaivanov, başarılı operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.


Bulgaristan'da yaşayan ve papağan çiftliği işleten 56 yaşındaki Nikolai Zdravkov Karaivanov, yaşadığı rahatsızlık üzerine hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler neticesinde prostat kanseri olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini öğrenen Karaivanov, tedavi için araştırma yapmaya başladı. Türkiye'deki sağlık hizmetleri alanındaki başarısını duyan Karaivanov, her yıl tatil için geldiği Türkiye'yi bu kez şifa aramak için tercih etti. 

Ameliyatını Medicana Zincirlikuyu Hastanesi'nde yaptırmak isteyen Karaivanov, ameliyat için eşi ile birlikte İstanbul'a geldi. Karaivanov, Prof. Dr. Ahmet Hamdi Tefekli ve Prof. Dr. Fatih Altunrende'nin robotik cerrahi teknoloji yöntemiyle ameliyat edildi.


'EVİMİZDE GİBİ HİSSETTİK'


Türkiye'deki doktor ve sağlık çalışanlarının başarısını ve hastalığı süresince kendisine gösterilen desteği belirten hasta Nikolai Zdravkov Karaivanov, "Hastanede kaldığımız 3 gün boyunca kendimizi evimizde gibi hissettik. Türkiye sağlık ve teknoloji alanında çok ileri bir noktada. Türk hekimlerine teşekkür ediyorum, onlar sayesinde iyileştim. Ülkeme ve işime dönmek için sabırsızlanıyorum. Buraya hep tatil için gelirdim, bu kez şifa bulmak için geldim" ifadelerini kullandı ve hastanedeki işlemlerin ardından taburcu edildi.


'ERKEN TEŞHİSTE BAŞARI'


Üroloji bölümünden Prof. Dr. Ahmet Hamdi Tefekli, "Prostat kanseri tedavisi, erken teşhis edildiğinde genelde başarı ile sonuçlanır. Karaivanov da Bulgaristan'dan prostat kanseri tanısıyla geldi ve gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından "Da Vinci robotik cerrahi" teknolojisini kullanarak ameliyatını gerçekleştirdik. Hızla iyileşen hastamız 3'üncü günün sonunda taburcu


SON TEKNOLOJİ İLE AMELİYAT

PROSTAT kanserinin erkeklerde en sık görülen kanserler arasında yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Fatih Altunrende ise, "Prostat kanseri tedavisinde de ülkemizde dünyadaki son teknolojik sistemlerle ameliyatlar yapıyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam