Bulgar şirket insansız hava aracı (İHA) üretmeye başladı

Samjet, HEMUS savunma fuarında tanıtıldı

Bulgar Samel-90 firması, Samjet adını verdiği kamikaze insansız hava aracı(İHA) montaj hattını faaliyete geçirdi.



İsviçreli Alidrone SGL şirketiyle işbirliğine giden Bulgar Samel-90 şirketi, İran’ın Şahid-136 İHA’sına benzeyen bir İHA geliştirdi. Samjet adı verilen İHA, roket motorları tarafından desteklenen otonom kalkış yeteneklerine sahip yeni nesil bir dolaşma mühimmat insansız hava aracı olarak tanımlanıyor.



Firma tarafından paylaşılan bilgilere göre İHA, yüksek hız ve kullanım kolaylığı gibi özelliklerle ön plana çıkıyor. Diğer Samjet ürünleri ile birlikte aynı istasyondan kumanda edilebilen aracın yerleşik kamerasından gelen görüntüler operatöre sunuluyor. Yaklaşık 5 kilogram faydalı yük taşıyan İHA, saatte 120 ila 250 kilometre arasında hıza ulaşabilirken, menzili de birkaç yüz kilometreye kadar çıkabiliyor.  Aynı zamanda yer hedeflerine saldırabilen ve 400 mm ve daha kalınlıkta zırhlı tankların yanı sıra helikopter gibi alçaktan uçan hedefleri delebililme kabiliyeti sunuyor 


Konuyla alakalı olarak açıklama yapan bir Samel-90 firması temsilcisi,  

"Tüm SAMJET ünitelerimiz aynı yer kontrol istasyonunu kullanarak çalıştırılabilir. Uçuş sırasında konum, haritadaki yerleşik kameradan alınan görüntüyle birlikte görüntülenir. Bu entegrasyon, askeri personel için kullanım kolaylığı ve operasyonel verimlilik sağlar" dedi.


Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri, Mayıs ayında kara kuvvetleriyle birlikte yeni bir istihbarat, gözetleme, hedef edinme ve keşif (ISTAR) maksatlı bir insansız hava aracı (İHA) kullanmaya başladı. Bulgaristan, Ucandrone adlı Yunan şirket tarafından üretilen Aquila İHA’dan 36 adet tedarik edecek. Şirketin kurucu ortağı Dimitris Stefanakis, 7 Haziran’da Plovdiv kentinde düzenlenen  Uluslararası HEMUS 2024 savunma fuarında Janes’e geliştirmeyi doğruladı.




HEMUS fuarında Bulgar İHA'sı Samjet de tanıtıldı. Şirket şimdilik ayda 50 dron kadar üretim kapasitesine sahip olup, dış pazarlara açılmayı hedefliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam