AB'de en düşük asgari ücret Bulgaristan'da, en yüksek asgari ücret ise Lüksemburg'da



Eurostat'ın Temmuz 2024 verilerine göre  Avrupa Birliği'nde en düşük asgari ücret 477 avroyla Bulgaristan'da, en yüksek asgari ücret ise 2 bin 570 avroyla Lüksemburg'da.


Geçen yılın Temmuz ayıyla karşılaştırıldığında ülkedeki en düşük maaş 78 avro, Lüksemburg'da ise neredeyse 70 avro oranında arttı. Asgari ücret sıralamasında Bulgaristan'dan sonra ikinci ve üçüncü sırada yer alan Macaristan ve Letonya sırasıyla 675 ve 700 avro olarak kayda geçti.


Komşu Romanya'da bile en düşük maaş 743 euro.

FOTOĞRAFLAR: haberbg.net


Asgari ücretin 2.000 avronun üzerinde olduğu diğer uçta ise Lüksemburg'un yanı sıra sırasıyla 2.146 ve 2.134 avroyla İrlanda ve Hollanda var. 2050 Euro'nun üzerinde Belçika ve Almanya'da veriliyor. Polonya'da ise neredeyse 1000 euro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam