HABERBG.NET|Bulgaristan haberleri

14 yaşında ! 🎂


 

Türkiye sınırına yakın Studena köyündeki yangına 60 yaşındaki bir çiftçi neden olmuş


Haskovo Vali Yardımcısı Mitko Petrov, Svilengrad'daki büyük yangın yerinden yaptığı açıklamada, burasının " gökyüzü'nün  altındaki cehennem" olarak tabirini kulandı.


Haskovo Bölge Valisi Mehmed Ataman ve yardımcısı Mitko Petrov, Yangın Güvenliği ve Nüfus Koruma Genel Müdürlüğü,Baş Komiser Aleksandır Cartov ve Svilengrad Belediye Başkan Yardımcısı Aneliya Georgieva ile birlikte Levka köyündeki yangınla ilgili durumun  ciddi ve yangının kontrol altına alınması için yapılması gerekenleri görüşmek üzere bölgede bulunuyor. 

 

Durum son derece ciddi olmaya devam ediyor.




Ravna Gora'da 8 ev yangında hasar görürken, 6 kişi tahliye edildi. Bölgedeki yerel halk  için şu an için  herhangi bir tehlike söz konusu değil. Yangın Ştid, Mustrak, Raikova mogila ve Dimitrovce köylerine doğru ilerliyor.

15'in üzerinde itfaiye ekibi, çok sayıda gönüllü ve ağır ekipmanla birlikte çalışmaya devam ediyor.


Söndürme çalışmalarına yarın iki helikopter de katılacak. Şu an için yangının Türkiye'ye ulaşma tehlikesi bulunmuyor. 


YANGINA SEBEP OLAN KİŞİ DE YARALANDI


Studena ve Levka köyleri arasındaki büyük yangına sebep olan 60 yaşındaki Svilengratlı bir çiftçinin sebep olduğu tespit edildi. Sağlık sorunları nedeniyle gözaltına alınmayan adamın bacaklarında, kollarında ve kafasında yanıklar oluşmuş. Adam sağlık kontrolünün ardından evinde  tedavi olmak üzere serbest bırakıldı.


Şu ana kadara yanan alan 73  bin metrekare arazi olup, bunun 18  bini ormanlık alandan oluşmaktadır.


Haskovo Valisi Mehmed Ataman, bugünden itibaren durum sakinleşinceye ve emir kaldırılıncaya kadar Haskovo İl geneli topraklarının tamamında mera ekimi ile ot ve saman balyalanmasını yasaklayan bir emir  bildirgesi yayınladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓

Diplomatik araçta uyuşturucu ele geçirildi