Büyükelçi Uyanık, Filibe'ye ziyarette bulundu




T.C. Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Filibe Bölge Valisi Hristina Yançeva’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede, yükseköğrenim alanında işbirliği olanaklarının yanı sıra, önümüzdeki dönemde yerel düzeyde düzenlenebilecek karşılıklı ziyaretler üzerinde duruldu.




Büyükelçi Uyanık, Filibe Belediye Başkanı Kostadin Dimitrov’a nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede, tarihi ve kültürel açıdan Bulgaristan’ın önde gelen şehirlerinden olan Filibe’nin ikili ilişkilerdeki rolü, yerel yönetimler arası işbirliği imkanları ve Türk/Müslüman toplumunun Filibe’nin uyum ve birliktelik ortamına katkıları ele alındı.






Filibe temasları sonrası Asenovgrad Belediye Başkanı Hristo Grudev’e nezaket ziyaretinde bulunarak Asenovgrad’ın Türkiye'deki yerel yönetimlerle gelişen ilişkilerinin ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.




İnşa süreci devam eden Asenovgrad Yeni Camii’ni de ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında Filibe Bölge Müftülüğü yetkililerinden bilgi aldı.




Büyükelçi, Filibe Bölge Müftüsü Taner Veli’ye nezaket ziyaretinde bulunarak, Bölge Müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı.




Filibe ziyareti kapsamında BULTİŞ (Bulgar ve Türk İşadamları Derneği) Başkanı Donka Koleva ve üyeleriyle bir araya gelerek, ülkeler arasında ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarında mevcut durum ve potansiyel alanlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam