Ramadan Atalay HÖH parlamento grubundan ihraç edildi

Delyan Peevski ve Ahmed Doğan arasındaki ilişki şu anda bir kırılma noktasında olduğunu söyledi


HÖH, Plovdiv Bölge milletvekili Ramadan Atalay'ı parlamento grubundan ihraç etti. Bu karar Meclis Başkan Yardımcısı Rositsa Kirova tarafından meclis kürsüsünden okunan bir mesajla duyuruldu. 


Kirova, grubun kararının bugün, 3 Temmuz'da yapılan toplantıda 44 vekilin ihraç edilmesine ''Evet'' oyu kullanarak alındığını söyledi. 


Ramadan Atalay, bağımsız milletvekili olarak mecliste kalacağını duyurdu.


''Delyan Peevski ve Ahmed Doğan arasındaki ilişki şu anda bir kırılma noktasında''


Ramadan Atalay bu sabah bTV televizyonunda katıldığı  '' Bu Sabah'' programında yaptığı konuşmada, Delyan Peevski ile Ahmet Doğan arasındaki ilişkilerin şu anda kırılma noktasında olduğunu söyledi. Atalay'a göre yaşananların nedeni, Delyan Peevski'nin şu anda DPS'yi kişisel bir şirket olarak elden çıkarması ve Ahmet Doğan'a yakın olan kişileri uzaklaştırması.


Uzun süredir mecliste milletvekili olan Atalay, Doğan'ın Peevski'ye gönderdiği elektronik posta mesajında şunlar yazıyor,  

"Hem partide hem de parlamento grubunda Peevski ve Çakırov gibi net eş başkanlar, yani müzakere sürecinde eş başkanlar, iki zorunlu imzayla ortak kararlar ve olası bir koalisyon hükümetinde her şeyin iki başkanın imzasıyla desteklenerek meşrulaştırılması'' konusunda ısrar ettiği anlaşılan bir e-postayı gösterdi. 



Ramadan Atalay, tek adam yönetiminin Doğan'ı endişelendirdiğini çünkü HÖH organları olan Merkez Konsey ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu çalışmadığını da sözlerine ekledi.


Birkaç gün önce, Ramadan Atalay'ın milletvekili seçildiği Plovdiv'deki parti bölge teşkilatı, kötü seçim sonuçları gerekçe göstererek, Atalay'a olan güvenlerini geri çektiklerini ve istifaya çağırmıştı. 


HÖH Eşbaşkanı Delyan Peevski Ulusal Meclis'te basına yaptığı açıklamada hareketin onursal başkanı Ahmet Doğan'ın  GERB'in Jelyazkov kabinesinin desteklenmemesi yönünde bir tavsiyesi olduğunu açıkladı.  Peevski,

"Halk ne istiyorsa onu yapacağım; bir hükümet istiyorlar.Bulgaristan'ın bir kabinesi olmalı. Ben HÖH lideri olarak sadece HÖH halkına karşı sorumluyum. Parti, genel başkanı tarafından yönetilir" dedi.


''Eğer Bulgaristan'da hükümet olmazsa, ülkeyi Putin'e teslim etmiş oluruz'', diyen Peevski sözlerini şöyle sürdürdü;

"Seçmenlerimiz bizi buraya bir hükümet kurmamız için gönderdi. Eğer birinci, ikinci ya da üçüncü yetkiye sahip bir hükümetimiz olmazsa, Bulgaristan'ı ve kurtarıcıları Putin'e teslim etmiş oluruz." şeklinde konuştu.


Delyan Peevski, kişisel planında Doğan ile ilişkilerinde bir çatlak olmadığını, ancak parti planında "halkın iradesini yerine getireceğim" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam