Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün Büyükelçi Uyanık ile görüştü



Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık bugün Kırcaali Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Erol Mümün ile görüştü. Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti'nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngörü da hazır bulundu.


Belediye başkanı Mümün, iyi komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, kentte yeni Türk yatırımlarının yapılması ve yurt dışında çalışmak isteyen gençlerin çıkışını azaltacak yeni işyerlerinin açılması yönündeki beklentileri dile getirdi.


Kırcaali'nin Türkiye'de sekiz kardeş belediyesinin bulunduğunu, bunların iyi temaslarda bulunduğunu, ortak proje ve girişimlerin uygulandığını, iki ülkeden insanları birbirine yaklaştırdığını paylaştı. Belediye Başkanı, kültür, sosyal hizmet, spor, altyapı alanlarında hayata geçirilen projelerden bazılarını tanıttı.

 

Büyükelöi Uyanık ise  iki ülke arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunu, artık Romanya'yı tercih eden daha fazla Türk yatırımcının ilgisini çekebilmek için Bulgaristan'ın yatırım ve iş koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Çeşitli alanlarda gelecekteki ortak girişimler konusunda belediye ile çalışmaya ve Kırcaali'ye yeni yatırımlar çekmek için Türk ve yerel işletmeler arasındaki temasları etkinleştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam