HÖH 17 milletvekiliyi gruptan ihraç etti, parti artık dördüncü siyasi güç oluyor

                                               SON GÜNCELLEME TARİHİ | 11. 07.2024  13:17

İhraç edilen isimler bağımsız milletvekili olarak mecliste kalmaya devem edecek

HÖH Parlamento Grubu , aralarında Eşbaşkanı Cevdet Çakırov'un da olduğu 17 milletvekiliyi gruptan ihraç etti. Söz konusu milletvekiller , Ahmet Doğan'ın talimatlarını yerine getirerek, GERB'in Rosen Jelyazkov hükümetine karşı çıkmışlardı.


İhraç edilen milletvekiller:


Cevdet Çakırov, Edis Daudov, Erduan Mehmed, Eşeref Eşeref, Levent Memiş,Alizan Yahova,Ancey Candev, Valentin Tonçev,Mario Rangelov,Mehmed Salim,Pavlin Krıstev,Sevim Ali,Timur Halilov,Fatme Ramadan,Habibe Rasim,Hayri Sadıkov, Yüseyin Veyselov. 



Bugün ihraç edilenler arasında tek sadece Pavlin Krıstev, GERB'in hükümetine destek vermemişti. Parti artık 50. Ulusal Halk Meclisi'nde dördüncü siyasi güç oluyor. Partiden daha önce ilk ihraç edilenler ise Filiz Hüsmenova,Aysel Rufad,Ramadan Atalay ve Ceyhan İbramov olmuştu.


CEVDET ÇAKIROV'DAN TEPKİ


Meclis kürsülerinde gazetecilere konuşan Cevdet Çakırov, '' Bu eylem meşru değil ve HÖH tüzüğüne uygun değil. Bu eylem korku ve baskı altında gerçekleştirildi.HÖH'deki demokratik çalışma ilkelerinin yeniden tesis edilmesi gerekiyor'' dedi.


İKİ MİLLETVEKİLİ GRUPTAN AYRILMAK İÇİN BAŞVURDU


Yambol milletvekili Dimitır Nikolov ile Ahmed Vrançev meclis sekreterliğine HÖH Parlamento Grubu'ndan ayrılmak için başvurdu.  Böylece HÖH sıralarında sadece 25 milletvekili kalmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam