Elin Pelin kasabasında havai fişek deposundaki patlamada ölü sayısı 4'e çıktı

                                           SON GÜNCELLEME TARİHİ / 28. 07.2024  15:02



25 Temmuz akşamı, Elin Pelin kasabasında bir firmanın havai fişek ve diğer patlayıcı  malzemeleri satan toplam beş depoda şiddetli patlama meydana geldi. Dört kişi hayatını kaybetti. İki kişi şans eseri kurtuldu.


Kasaba yakınındaki deponun birinde 2 ton patlayıcı maddeler bulunuyor, diğer depolarda havai fişeklerin miktarı henüz belirsiz. Elin Pelin'de kısmi olağanüstü hal ilan edildi ve vatandaşların tahliyesine başlandı. Bölgede ulaşım kısıtlandı. Elektrikler ve doğalgaz bağlantıları kesildi.

FOTOĞRAFLAR: BGNES

Elin Pelin'de havai fişek deposunda çıkan yangında bir erkek ve bir kadın yaralandı. "Pirogov"  hastranesinden bir yetkili, her ikisinin de tıbbi tesisin anti-şok odasına alındıklarını doğruladı. Kadında %85 yanık olurken, erkekde ise %35 yanık oluştuğu belirtildi.  İçişleri Bakanı  Kalin Stoyanov, yaralıların baba-kız olduklarını açıkladı.


Bomba imha ekipleri ve zırhlı araçlar saat 23.00 itibariyle patlamanın olduğu yere giriş yaptı. 


Vicüdunda yüzde 35 yanık oluşan yaralılardan 49 yaşındaki Sveti İvan Rilski Madencilik ve Jeoloji Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Petır Şişkov'un kaldırıldığı Pirogov Hastanesi!nde hayatını kaybetti. Yüzde 85'i yanık olan kız da 27 Temmuz'da hastanede hayatını kaybetti.


Bu sabah İçişleri Bakanı Stoyanov, fabrikada yanmış iki ceset bulunduğunu söyledi.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.