Dulovo'da 5.Ulusal Türk Folkloru Festivali düzenlendi



Silistra (Silistre) iline bağlı Dulovo (Akkadınlar) ilçesinin Ruyno (Kızılburun) köyü Ayazmo mevkiinde bu yıl beşincisi düzenlenen beşinci  Ulusal Türk Folklor Festivali 29 Haziran'da (cumartesi)günü  düzenlendi.


Festivale  Bulgaristan'dan  ve Türkiye'den  34 folklor grubu gösterileriyle izleyiceleri coşturdular,Türk folklorunun güzeliklerini ve ortak kültürümüzü sergilediler. 

                Festivale 8 ila 88 yaş arası 300'den fazla katılımcı katıldı.


Festivalin konukları ülkenin dört bir yanından Dobriç, Ruen,  Momçilgrad, İsperih  ve Bursa'dan  gelen folklor gruplarından oluştu.  




Festivalin açılışı Dulovo Belediye Başkan Yardımcısı Ayvaz Çakar tarafından yapıldı. Festivalin  özel konuğu  olarak Türkiyenin Burgaz  Başkonsolosu Sn. Tolga Orkun yer aldı.




   Festival, Kuzeydoğu Bulgaristan'da ilk olma özelliğini taşıyor. 


1994 yılında bölgesel çapta düzenlenmeye başlayan festival, yıllar içinde büyük ilgi görmesiyle 2018 yılında ulusal festival olarak ilan edildi. Ulusal bir etkinlik olarak ilki 2019'da yapılmış, salgından dolayı da iki yıl ara verilmişti.


Festival Silistre Belediyesinin yıllık kültürel takviminde yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam