Cevdet Çakırov, partide gerginlik var, tek adam yönetimi bu süreçlere yol açtı


Parlamentoda gazetecilere konuşan HÖH partisi eşbaşkanı Cevdet Çakırov, HÖH grubunda gerilim olduğunu,  tek adam yönetimi bu süreçlere yol açtığını dile getirdi. 


Partinin birliğinin korunması gerektiğine dikkat çeken Çakırov,  

''Umarım bir bölünme olmaz, devam etmekte olan süreçleri bakıp göreceğiz. Üst akıl galip gelmelidir'' şeklinde konuştu. 


HÖH ve GERB arasında müzakere süreci olmaması nedeniyle, Başbakan adayı Rosen Jelyazkov ile hükümet taslağını desteklemediğini belirterek, 


'' Ülkenin kritik bir durumda olduğundan, açıkça tanımlanmış hedeflere sahip olmak için, yönetim programların tamamen olmasa da en azından kısmen eşleşip eşleşmediğini görmek gerekiyordu'' dedi. 


HÖH içindeki bazı milletvekillerin, Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın beyanıyla Jelyazkov hükümetine destek vermemelerinden dolayı eleştiren Delyan Peevski'ye de göndermede bulunarak, partideki herkesin Avrupa- Atlandik değerlerine sahip olduklarına vurgu yaptı.


''Dr. Ahmed Doğan'ın 1999 yılında parlamento grubumuzun başkanı olarak yaptığı açıklamayı hatırlatmak isterim; bu açıklama Kosova krizi sırasında Bulgaristan'ın hava sahasını teslim etmesinde kilit rol oynamış ve Bulgaristan'ın NATO üyeliğinin yolunu açmıştır'' diye ekledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam