Bulgaristan sınırda gurbetçi akınını görünce "altın göl" uygulamasını yeniden başlattı


Bulgaristan hükümeti, 14 Mart 2023 tarihinde sonlandırdığı dezenfekte ücretini  Türkiye ile olan sınır kapılarında dün itibariyle yeniden almaya başladı.



 Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarındaki çıkışlarda 7 leva olarak uygulanmaya başlandı. Uygulama nedeniyle Bulgaristan’a geçiş yapan araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Dönem dönem uygulamaya koyulan dezenfeksiyon sisteminden en çok gurbetçi sezonunda para kazanıyor.

 

"Mavi dil hastalığı" vaklarında artış uygulama gerekçesi olarak gösteriliyor


Bulgaristan hazinesini maddi açıdan rahatlattığı için "altın göl" olarak bilinen uygulama kapsamında, Türkiye'den geçiş yapan araçlar, sensörlü çalışan ve ilaçlı su sıkan fıskiyeler tarafından kısa süreliğine yıkanıyor. Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı, yeniden dezenfeksiyon uygulamasının başlatılmasını gerekçe olarak, Türkiye'de büyükbaş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığına karşı tedbir almak amacıyla tekrar başlatıldığı açıklandı. 


Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarından 22 Haziran tarihinden bu yana 150 bin araçla 575 bine yakın  gurbetçi Türkiye'de bir aylık tatilleri için giriş yaptı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam