Ahmet Doğan Delyan Peevski'nin istifasını istedi


  HÖH'un  Onursal Başkanı beş kişinin istifasını istedi.


HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan, Delyan Peevski, Halil Letifov, Stanislav Anastasov, Hamid Hamid, Erten Enisova ve Radoslav Revanski'yi istifaya çağırdı.


 Günlerdir süren gerginliğin ardından Ahmed Doğan'dan bir çıkış geldi. HÖH'un  onursal başkanı yaptığı çağrıda, tehdidin üstesinden gelebilmek için radikal siyasi önlemler alınması gerektiğini söyledi.


Bulundukları görevlerden istifa etmeleri için çağrıda bulundu.

1. Delyan Peevski 

2. Halil Latifov

3. Stanislav Anastasov 

4. Hamid Hamid 

5. Erten Anisova 

6. Radoslav Revanski 

 

Ahmet Doğan'dan yazılı açıklama 



Değerli Depeseliler !


Partinin örgütsel yaşamında karşı karşıya kaldığımız ciddi bir kriz yaşıyoruz. Bu krizin nedenleri aşağıdaki gibidir :


HÖH Tüzüğü’nün sistemli bir şekilde ihlal edilmesi;

HÖH’ün en son Ulusal Kongresi’nde (Şubat, 2024) kabul edilen kararlarının katı bir şekilde ihlal edilmesi;

Partinin merkezi yönetim organlarının üyelerine, HÖH milletvekillerine, il ve ilçe teşkilatlarına karşı baskıcı bir yaklaşım sergilenmesi.

34 yıl önce kurulduğu ilk andan itibaren bugüne kadar Hak ve Özgürlükler Hareketi hiçbir zaman ailelerimizin tehdit edilmesi için, insanların sahip olduğu işlerinin savcılık ve polis güçlerinin yardımıyla ellerinden alınması için mafyatik yaklaşımlar kullanmamıştır. İnsanlarda hayatları, işleri ve malvarlıklarına yönelik kasıtlı olarak korku psikolojisi yaratılmaktadır. Ve beni şaşırtan en büyük sürpriz olarak da, yapılan her şeyin benim rızamla yapıldığı iddiasıdır!? Saçma !


Bu durumda herhangi birisiyle anlaşmaya varma gerekçesi söz konusu bile olamaz. Halk literatüründe hayatta meydana gelen bu tür durumlar için formül üretilmiştir : “Çiçek zamanı bile kalmadı sevgilim.” 


Bulgaristan’ın medeni tercihi Avrupa-Atlantik yönelimli liberal demokrasidir. HÖH’nin devletin bu stratejik hedefinin ulaşılmasında önemli bir payı vardır.


Ayrıca HÖH, Balkanlar’da önemli jeopolitik faktördür. Bundan dolayı Hak ve Özgürlükler Hareketi içerisindeki her bir ciddi sarsıntı Güney-Doğu Avrupa’nın istikrarı ve güvenliği konusunda geniş toplumsal yankı ve uluslararası siyasi kaygı reaksiyonuna yol açmaktadır.   


Gazilerden ve milletvekillerinden başlayarak parti teşkilatlarına, belediye başkanlarına ve gençlik kollarına kadar herkesin desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Avrupa liberallerinin liderlerinden ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yandaş ve seçmenlerimizden gelen destekten dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Bu husus bana ömrümün yaklaşık 40 yılının boşa gitmediğini bir kez daha göstermektedir…


Fiili olarak, parti gücünün kişisel ve grup çıkarları amacıyla kullanılması ve özellikle partinin siyasi profilinin değiştirilmesi için HÖH’te parti içi darbe teşebbüsü söz konusudur. HÖH’ün meşru bir şekilde özünün değiştirilmesi sürecinin önüne geçilmelidir.


Hiç kimse HÖH’ü çalamaz, HÖH’e ey koyamaz. Partimiz tekşahıs ticari şirket değildir. Ve bundan dolayı hiç kimsenin özel mülkü olamaz. 


HÖH hepimizin siyasi başarısıdır!


Bu tehdidin aşılması radikal siyasi önlemler gerektirmektedir.


Bu nedenle aşağıdaki kişilerin görevlerinden istifa etmeleri çağrısında bulunuyorum :


Delyan Peevski – HÖH Başkanı

Halil Letifov – HÖH Başkan Yardımcısı ve Merkez Operasyon Kurulu üyesi

Stanislav Anastasov – HÖH Başkan Yardımcısı ve Merkez Operasyon Kurulu üyesi

Hamid Hamid – HÖH Başkan Yardımcısı ve Merkez Operasyon Kurulu üyesi

Erten Anisova – HÖH Meclis Grubu Başkan Vekili

Radoslav Revanski – Merkez Operasyon Kurulu üyesi

Kollektif organlar bu kişilerin HÖH üyesi olarak kalıp kalmayacaklarına karar versinler. Teşkilatımızda her türlü küstahlığın önlenmesinin başka yolu yok.


Sizden büyük ricam, korkudan kurtulmanızdır. Biz özgür demokratik bir dünyada yaşıyoruz. Bunu koruyun !


Her zaman sizin,


Ahmet Doğan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam