REKLAM

Yeni nesil çipli kimlik kartları verilmeye başlandı



Bugünden itibaren yeni nesil çipli kimlik kartları yurt genelinde verilmeye başlandı. Kimlik kartlarının süresi dolanlar artık bu yeni çipli kartlardan yararlanacak. Kimliğin süresi devam eden vatandaşlar isteğe bağlı olarak, süre dolmadan da değiştirebilecek


İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov bizzat kendisi yeni nesil kimlik kartını alarak,basın mensuplarına gösterdi. Bakan Stoyanovi, yeni kişisel belgeler çok sayıda ve daha ciddi korumalar içerdiğini, ilk kez biyometrik veriler ve iki elden parmak izleri taşıdığını söyledi.

 

Yeni nesil kimlik kartının avantajlarını şöyle açıkladı: AB ülkelerine seyahat eden Bulgaristan vatandaşlarına sınır kapılarındaki elektronik kontrol noktalarından daha hızlı geçme imkanı sağlıyor. Sınır yetkililerinin diğer ülkeler tarafından kontrol edilmesini kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır. Vatandaşlar elektronik hizmetleri ve bilgi sistemlerini kullanırken kendilerini sanal ortamda tanımlayabileceklerdir.


Kimliğin arkasında da fotoğraf ve biyometrik veriler  yer alıyor


Belgenin güvenliğini arttırmak amacıyla, görüntüye ek olarak, kaydedilmiş biyometrik verilerle - iki parmak izi ve bir fotoğraf - elektronik bir bilgi taşıyıcısı içeriyor.



Süresiz kimlik kartlarının 58 yaş ve üzeri kişilere verilmesi kaldırılıyor. 18 - 70 yaş arası kişilere 10 yıl geçerli bir kimlik kartı verilecek olup, 70 yaş ve üzeri kişiler 10 veya 30 yıllık bir geçerlilik süresi seçebilirler ve belge yine ücretsiz olacaktır.


Kimlik kartı çıkartma fiyatları bu yıl içinde değişmeyecek. Ancak 2025 itibariyle zam gelecek. 

Site haberlerin en altında reklam


 

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓