Mestanlı'da Nasreddin Hoca ile Hitır Petır anıtı açıldı



Mestanlı (Momçilgrad) şehir merkezinde, bugün, Nuri Adalı parkında sevilen  Bulgar masal kahramanı Hitır Petır (Kurnaz Petır) ile Nasreddin Hoca'nın anıtının açılışı yapıldı.


  Proje 2014 - 2020  dönemi Bölgesel köy kalkınma projesinin bir parçası olarak, “Momçilgrad - Krumovgrad” Yerel Girişim Grubunun finansmanıyla hayata geçti. 


Anıt Bulgaristan'da ünlü heykeltıraş Seyfetin Şekerov tarafından yapıldı.

Video : haberbg.net 


Açılış töreninde,Belediye Çocuk Merkezi vokalisti Nur İsmail Türkçe ve Bulgarca şarkılar söyledi. Aktörler Mehmed Bilal ve Simeon Çauşev tarafından canlandırılan Hitır Petır ve Nasreddin Hoca hikayeleri ile izleyenleri neşelendirdiler. 


Momçilgrad Belediye Başkanı İlknur Kâzım,

 “Momçilgrad'da farklı etnik kökenlerin ve dinlerin farklı temsilcileri onlarca yıldır bir arada yaşıyor. Burada, atalarımızın bize miras bıraktığı gibi, günlük yaşamda ve bayramlarda bir aradayız. Biz renkli bir topluluğuz. Hitır Petır ve Nasreddin Hoca anıtı, Momçilgrad'ı eşsiz kılan kültür çeşitliliğinin bir sembolüdür” şeklinde konuştu. 


Başkan Kazım, Seyfetin Şekerov'a hoşgörü ve anlayışı teşvik ettiği için onur plaketi takdim etti.



Açılısta resmi konuklar arasında HÖH milletvekilleri yer aldı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam