REKLAM

HÖH'ten meclis üyesi Sali Tabakov yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı



HÖH'ün Varna İl Başkanı ve aynı zamanda meclis üyesi olan Sali Tabakov, Eğitim Bakanlığı'ndaki (MON) bir yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili suçlamalardan dolayı tutuklandı. Bakanlıktan alınan ihalede, kayınpederi Zahir Osmanov adına kayıtlı bir firma üzerinden para akladığı açıklandı. 


HÖH partisi dün Sali Tabakov'u apar topar görevden alırken, onun yerine Ercan Ebatin İl Başkanı olarak göreve getirildi. Varna milletvekili Filiz Hüsmenova'nın ise Sali Tabakov ile yakınlığından dolayı dün istifa etti-rildiği öne sürülüyor


21 Haziran'da Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu müffetişleri ile özel polis timleri Sali Tabakov'un evine ve iş yerlerine eş zamanlı baskın yaptı.


Sofya Bölge Mahkemesi, Sali Tabakov'un tutuklanmasını, kayınpederi Zahir Osmanov'u ise çok yaşlı olduğu gerekçesiyle elektronik kelepçe ile ev hapsinde tutulmasını hükmetti. Ayrıca yürütülen sortuşturmada Eğitim Bakanlığı'ın Genel Sekreteri Albena Mihaylova da suçlanıyor. 


Soruşturmayı yürüten Sofya Savcılığı ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'na göre, 2018'den 2023'e kadar olan dönemde, Eğitim Bakanlığı'ndan bir yetkili, yeni otobüs satın alma ihalesinde kasıtlı olarak olumsuz bir anlaşmaya girdi.  


Soruşturma kapsamında çok sayıda adreste arama yapılırken, Zahir Osmanov'un evinden 547 bin euro ve 50 bin leva ele geçirildi. Sali Tabakov'un evinde 510 bin euro, 320 bin leva ve 272 altın  ve 20 bin adet silah mermisi ele geçirildi.  Toplam ele geçirilen para miktarın 1,1 milyon euro olduğu açıklandı.


Sali Tabakov, eski DPS-HÖH milletvekili ve Dulovo'nun eski belediye başkanı Mithat Tabakov'un kardeşidir. Kardeşi Mithat Tabakov 2014 yılında kamu ihale suçlarından dolayı beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda Bulgaristan'da yolzuzluk suçlamasından  tutuklanan ilk siyasetçi olması dikkat çekiyor.


Şu ana kadar Eğitim Bakanlığı ile iki sözleşme 13 Haziran'da feshedildi. Bunlardan biri Sali Tabakov'un kayınpederi üzerine kayıtlı Djemi OOD  şirketi ile 35+1'den 39+1'e kadar koltuklu otobüslerin teslimatına yönelik ihale. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓