Bulgar Ortodoks Kilisesi yeni Patriği Daniil oldu



Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği ve Başpiskoposu Neofit'in 13 Mart'da vefatının ardından  yeni PatrikVidin Metropoliti Daniil seçildi. 


Patrik adayları 3 Metropolit arasından yapıldı.Vratsa Mitropoliti Grigory Vidin Metropoliti Daniil Loveç Mitropoliti Gavriil birinci turda yarıştı. İkinci turda ise Daniil 138 delegeden 69 oyla seçildi. Grigory ise 66 oy aldı, 3 oy geçersiz sayıldı.


Tören çerçevesinde Senot binası ile yakında bulunan Aleksandar Nevski Katedrali arasındaki güzergahta askerler, saygı kordonu oluşturdular.


Patrik Daniil ve delegeler, Aleksandar Nevski Katedrali`ne ulaşarak burada yapılan kutsama törenine katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve eski Kral Simeon Sakskoburotski ve devlet erkanı  katıldı. Yeni Patrik Daniil ilk duasını okuyup halkın mutluluk, birlik ve beraberliğinden söz etti.


Yeni seçilen 52 yaşındaki Patrik Daniil'in 2023'te yayınlanan uzun bir video mesajla Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini desteklediğini hatırlattılar. Ayrıca Bulgar hükümetinin Eylül 2023'te Sofya'daki Rus Kilisesi başkanı Başpiskopos Vasily'yi ve Rusya'nın jeopolitik çıkarlarına hizmet etmekle suçlanan iki Belaruslu rahibi casusluk suçlamasıyla sınır dışı etme kararını da şiddetle eleştirmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam