Mahkeme Omurtag Belediye başkanlığı seçimini iptal etti



Mahkeme, geçen yıl düzenlenen yerel seçimlerde Omurtag Belediye Başkanlığı seçimini iptal etti. Tırgovişte İdare Mahkemesi'nin kararı 17 Mayıs'a ait.


 Tırgovişte İdare Mahkemesi basın servisi bununla birlikte Omurtag Belediyesi belediye başkanlığı seçimi de geçersiz ilan edildiğini duyurdu.


Omurtag İlçe seçim Komisyonu'nun 16 Mart tarihli kararında, tekrardan sayılan oylarla UHÖH partisinden Eşref Eşrefov'un seçimi kazandığını ilan etti. Bu kararı da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) itiraz etmesiyle iki köyde ve İlçede çıkan sandık sonuçları mahkemece tekrar gözden geçirildi.


Kararda, dava sürecinde belediye başkanlığı seçimlerinin yapılmasına ilişkin kuralların çok sayıda ihlal edildiğinin yanı sıra, bölge seçim komisyonlarının tutanaklarının büyük bir bölümünde yansıtılan verilerin gerçek sayıyla karşılaştırıldığında tutarsızlığının tespit edildiği belirtiliyor.  Oy pusulalarının sayılması, tasnif edilmesi ve raporlanması usulünün yanı sıra oyların saklanmasıyla ilgili ihlaller tespit edildi. Sandıkların birinde seçmenlerin oyları değiştirildiği açıklandı.


Mahkeme, Eşref Hasanov Eşrefov'un Omurtag Belediyesi başkanlığına seçilmesini geçersiz ilan etti. Kararla mahkeme, Seçim Komisyonu'nun Omurtag Belediyesi başkan adaylarına yansıyan oy pusulası sayısına ilişkin tartışmalı kısımlardaki içeriği ve Omurtag İlçe Seçim Komisyonu buna ilişkin protokolüne 32 tutanağının gerçek dışı olduğunu kabul etti.


Karar yedi gün içinde Danıştay'da itiraz edilebilir.


Başka bir davada, organize suç Örgütü üyesi olmak suçundan ev hapsinde tutulan Eşref Eşrefov kararı itiraz edeceğini açıklayarak,

 "İtiraz edeceğim. Bir kişi bu kadar çok insanla dalga geçmemeli. Metodolojik talimatların ihlali seçmenin iradesi dışında olamaz. Maalesef Bulgaristan'da pratikte bu yaşandı. Şu anda birkaç belediyede aynı gerekçe gösterildi , bir sonraki seçimlerde daha fazlası da olabilir" dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam