Geçi Başbakan Dimitır Glavçev Büyükelçi Uyanık'ı ağırladı



Başbakan Dimitır Glavchev ve Türkiye'nin yeni Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık , yoğun trafik sorunu ve trafik sıkışıklığı nedeniyle önümüzdeki günlerde Bulgaristan-Türkiye sınırındaki "Malko Tırnovo" Gümrük Kapısı'nı ziyaret edecek.


Geçici hükümetin Başbakanı Dimitır Glavçev,bugün Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık ile Başbakanlık binasında görüştü. Görüşmeye Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Lüdmila Petkova, İçişleri Bakan Yardımcısı Toni Todorov ile Gümrükler Ajansı Müdürü Georgi Dimov katıldı. 


Görüşmede , sınırdaki ciddi iş yükü göz önüne alındığında, konunun uzman düzeyinde de dahil olmak üzere aktif bir şekilde acilen görülmesi gerekli olduğu vurgulandı.


Dünyanın en yoğun kapısı olabilir 


Gümrük İdaresi verilerine göre son 5 yılda Türkiye'den Bulgaristan üzerinden geçen trafikte yüzde 50 oranında artış yaşanırken, bu eğilimin gelecekte de devam edeceği öngörülüyor. Ayrıca Kapitan Andreevo - Kapakule sınır kapısı şu anda dünyanın en yoğun ikinci sınır kapısı olup, birinci sırayı alma potansiyeline sahip olduğu vurgulandı. Başbakan Glavçev, hazırlıklı olmak için en iyi sonuçları elde etmek amacıyla ortak çabalara ve koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Başbakan Dimitır Glavçev , Bulgaristan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilere ve NATO'daki müttefikler ve iyi komşular olarak mükemmel etkileşime vurgu yaptı. Başbakan, Büyükelçi Mehmet Sait Uyanak'a başarılı ve verimli bir görev süresi diledi. 


Glavçev ayrıca Türk tarafının yasadışı göçü sınırlamak için aldığı önlemlerden dolayı da teşekkür etti. Başbakan ayrıca, Bulgaristan'ın, Avrupa düzeyinde AB ile Türkiye arasındaki tüm iletişim kanallarının korunması, genişletilmesi ve yoğunlaştırılmasını destekleyen konumunu vurguladı. Toplantıda ayrıca ekonomi ve yatırım, savunma, enerji ve turizm gibi alanlarda ikili iş birliğinin genişletilmesi potansiyeline de dikkat çekildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam