📷 FOTOĞRAFLAR: haberbg.net |
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete uğurlanışının 84’üncü yılında unutulmaz bir konserle ve 1913-1915'te Bulgaristan görevi sırasındaki yaşantılarının konu edildiği belgeselle dün akşam Kırcaali'de anıldı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı sanatçıların Ata’nın en sevdiği şarkıların ve türkülerin seslendirildiği konser, salonu dolduran Türk ve Bulgar sanatseverlerden büyük alkış aldı.
Gazeteci Nahide Deniz ile Yönetmen Ufuk Karakaş'ın hazırladığı ve Atatürk'ün, Osmanlı Devleti'nin Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya atadığı ilk Türk askeri ataşesi olarak görev yaptığı 1913-1915 yıllarındaki dönemini anlatan belgeselin gösterimi, 10 Kasım saat 18.00'de Kırcaali Kültür Evi'nde yapıldı.
🔺Nahide Deniz |
Gazeteci Nahide Deniz'in belgeselin hazırlama aşamalarının uzun uğraşlar sonucu Türkiye ve Bulgaristan'da kayda geçen belgelere ve uzmanların görüşlerine yer vererek yapıldığını söyledi.
Belgeselin, Bulgaristan'da da Atatürk'ü ölümsüzleştirecek bir anıt, levha veya ismi taşınmasına vesile olmasını diledi. Deniz, belgeselin Kırcaali Belediyesinin katkılarıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde üç ayrı noktada gösterildiğini önümüzdeki günlerde de Almanya'da izleneceğini duyurdu.
Konuşmanın ardından bir dakikalık saygı duruşunun ardından belgesel filmi izlendi. 50 dakikalık belgeselin ve bir saatlik konserin bitiminde ayakta alkışlandı.
Kırcaali Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu ile işbirliğinde gerçekleşen programa Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü de katıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.
Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.